Denken niet doen

Minder denken meer leven Moeite met helder denken, wat is de oorzaak? Moeite met helder denken is vaak een symptoom van een andere klacht of een gevolg van bepaalde (ongezonde) gewoontes. Het kan onder andere veroorzaakt worden door: Een ziekte of aandoening; Slechte nachtrust; Gebruik van medicatie; Tekort aan voedingsstoffen; Te weinig water drinken (Chronische) stress.

Ik word gek van mijn gedachten 1. Focus je op wat goed gaat. Wanneer iets tegenzit, kan het lastig zijn om positief te denken. Dat is niet vreemd, en belangrijk om te onthouden is dat positief denken niet hoeft te betekenen dat je altijd blij moet zijn. Niemand is altijd blij en dat is ook niet het doel van positiever leren denken.
Angstige gedachten stoppen Wederom zijn mensen zich er vaak niet bewust van dat hetgeen wat ze denken niet overeenkomt met wat ze doen. Daarom is het wellicht interessant om voor jezelf na te gaan in welke situaties jij dit herkent en in hoeverre het ook daadwerkelijk rechtvaardig is wat je doet.
Doen in plaats van denken (=Je moet niet te veel denken) laten we elkaar geen mietje noemen (=laten we precies zeggen hoe we denken over de ander) die staat ziet toe dat hij niet valle (=mensen die alles denken te weten of kunnen, moeten zelf maar oppassen voor fouten en problemen) ergens geen brood in zien (=niet denken dat iets kan werken).
Van denken naar doen De techniek om te stoppen met denken (Stop-Thinking) is een oefening die door veel psychologen wordt aanbevolen. Wannneer we beginnen te piekeren wordt aangeraden dat we ons in een ruimte isoleren waarin men ons niet lastig kan vallen.

Te moeilijk denken

Wanneer iemand ergens over zit na te denken, wordt hem soms de vraag gesteld waaraan hij zit te denken. De aangehaalde uitdrukking is dan soms het gekscherend antwoord op deze vraag Als men de haan hoort kraaien, moet men niet altijd denken dat het dag is.

Mentale hyperactiviteit

(Uit gedragswetenschappelijk onderzoek weten we dat denkvermogen niet voldoende is voor redzaamheid. Weten betekent niet automatisch doen. In dit rapport vraagt de WRR aandacht voor niet-cognitieve vermogens: Een doel stellen, een plan maken, in actie komen, volhouden en omgaan met verleidingen en tegenslag.).


Stoppen met piekeren in bed

Voornaamste vertalingen. Nederlands. Engels. geen denken aan! tw. (Uitgesloten!) (informal) No way! interj. Don't even think about it! interj. Ontbreekt er iets belangrijks?.
denken niet doen


    Chroomcertificaten werken niet: Internet Bankieren werkt niet goed. U mist delen van de website. U ziet een leeg scherm. Sommige knoppen werken niet. Internet Bankieren geeft foutmeldingen. Uitleg over de stappen. Oplossen?.