Witte kernster giftig

Kerstster verzorgen Het antwoord op deze vraag is ja, de Kerstster is giftig. Het is een giftige kamerplant voor mens en dier. Een hapje van de plant kan een branderig gevoel geven en braken en diarree tot gevolg hebben. Het sap geeft een branderig gevoel en kan irritatie geven op de huid. Bel de huisarts!.
Helleborus giftig voor katten De vermeende giftigheid kan wellicht zijn ontstaan vinden in de giftigheid van de kerstroos, die wel giftig is. De kerstster wordt o.a. in België verward met de kerstroos (Helleborus niger). Verder komen in de wolfsmelkfamilie veel soorten met wit melksap voor die wel giftig zijn. Legende.


Kerstster giftig voor konijnen

De botanische naam is Euphorbiaceae en planten binnen deze familie hebben ook ditzelfde witte sap als de Kerstster. Een aantal van deze planten zijn giftig. Ook kan er verwarring zijn ontstaan met de Kerstroos. Deze is wel giftig, maar wordt qua naam nogal vaak door elkaar gehaald met de Kerstster.


Kerstster giftig voor katten De kerstster is onderdeel van de wolfsmelkfamilie. Veel van de plantensoorten uit deze familie produceren een wit, latex-achtige sap wat soms erg giftig is. Dit sap vloeit uit een beschadigde plant, het zorgt voor heling van de plant, maar beschermt de plant ook tegen vraat.

Kerstroos De giftige plant behoort tot de schermbloemenfamilie en is te herkennen aan de groepjes witte bloemen en de gladde, groene holle stengel. Waterscheerling is vooral gevaarlijk voor paarden en herkauwers, die soms de zeer giftige wortels eten. Daarom kent Duitsland een wet die bepaalt dat boeren waterscheerling van hun grond moeten verwijderen.
witte kernster giftig
Kerstster giftig voor konijnen


Helleborus giftig

Ja, de Oleander is erg giftig voor zowel volwassenen, kinderen als dieren. Problemen ontstaan wanneer delen van de plant in het verteringssysteem (mond, slokdarm of maag) terechtkomen. Alle delen van de Oleander zijn giftig en bij inname moet direct worden gehandeld! Bel een (dieren)arts!.
Kerstster allergie De laurierkers kan echter ook als struik voorkomen. Als deze genoeg licht krijgt, komt hier een tros prachtige, witte bloemen aan die een bijzondere geur verspreiden. Daarnaast groeien er ook kleine, zwarte bessen aan de laurierkers. Zowel de bessen als de plant zelf zijn giftig voor mensen.

Kerstster giftig voor honden

Deze zwam is matig giftig. Hij wordt aangetroffen aan het eind van de herfst onder berken en naaldbomen. De hoed die helderrood is met witte stipjes, die er door de regen af kunnen gaan, kan wel een doorsnede bereiken van 20 cm. Onder de hoed zitten witte plaatjes.