Omzet winst en verliesrekening

Winst- en verliesrekening resultatenrekening De winst- en verliesrekening is een soort jaaropgave van je bedrijf. Daarmee zie je ook wat binnenkwam aan omzet, wat je uitgaf aan inkoop en wat je betaalde aan kosten. Net als een werknemer kijk je terug. En je rekent uit of je onderaan de streep genoeg overhoudt voor privébestedingen, aflossingen en rente.


 • Winst- en verliesrekening oefenen
 • Winst- en verliesrekening excel Wat zijn de winst-en-verliesrekening en balans? Als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting berekent u de fiscale winst aan de hand van de winst-en-verliesrekening en balans van uw onderneming. Deze fiscale winst is de basis voor de berekening van de verschuldigde inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke.


  omzet winst en verliesrekening

  Verlies en winstrekening of winst- en verliesrekening

  Winst- en verliesrekening oefenen

  Natuurlijk kun je zelf aan de slag met het opstellen van een winst- en verliesrekening. Toch kiezen veel (startende) ondernemers ervoor om dit uit te besteden. Vaak wordt het opstellen van een winst- en verliesrekening samenpakt met het opstellen van de jaarrekening. Als kleine ondernemer of zzp'er betaal je hiervoor tussen de € en €


  Verschil balans en winst- en verliesrekening De winst- en verliesrekening geeft een overzicht van de omzet en de kosten van een onderneming in een jaar. Hiermee kun je zien of een onderneming winst maakt of verlies lijdt. Kleine ondernemingen hoeven geen winst- en verliesrekening openbaar te maken. Hoe het bedrijfsresultaat (winst of verlies) berekend wordt, staat in de handleiding.
  Winst- en verliesrekening eenmanszaak De winst- en verliesrekening is - de naam verklapt het eigenlijk al - het overzicht van winst of verlies. Je telt je opbrengsten bij elkaar op, net als de kosten die je in een jaar tijd maakte. Het is een overzicht van de afgelopen periode, het boekjaar. Tip: Het werkt het makkelijkst met een boekjaar van 1 januari tot en met 31 december.


  Winst- en verliesrekening balans

  Je kunt de winst- en verliesrekening ook gebruiken om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van je winst over een bepaalde periode. Dit doe je bijvoorbeeld door het bijhouden van de kostenstructuur en de omzettoename of -afname. Je drukt de kosten en je bruto- en nettowinst uit in een percentage van de omzet. De omzet is dan %.
  Voorbeeld winst- en verliesrekening De winst-en-verliesrekening is een van de drie belangrijkste overzichten van uw bedrijf. Hierin worden de omzetten en de kosten weergegeven. De omzet minus de kosten is de winst. Dit is waar het bij ieder bedrijf om draait. In onderstaande figuur vindt u een voorbeeld van een winst-en-verliesrekening.

  Verlies en winstrekening of winst- en verliesrekening

  De winst- en verliesrekening (W&V rekening) geeft de omzet en de kosten van een bedrijf weer. Winst is de drijfveer van een onderneming. Naast de omzet en kosten vallen ook de afschrijvingen onder de W&V resultatenrekening. Onderaan de streep wordt het bedrijfsresultaat berekend, meestal benoemd als winst. Over deze winst wordt belasting betaald.

   Kronen omzetten in euro s: Currency converter to convert from Norwegian Krone (NOK) to Euro (EUR) including the latest exchange rates, a chart showing the exchange rate history for the last days and information about the currencies.