Dharma betekenis

Dharma wiel betekenis Dharma (Devanagari: धर्म) is het geheel van de normen en regels van het persoonlijke en sociale gedrag in India. Het is het belangrijkste begrip in de Indiase samenleving en geldt dan ook niet alleen binnen het hindoeïsme (dharma), maar ook in het boeddhisme (dhamma), jaïnisme en sikhisme.


Dharma boeddhisme betekenis

dharma Verwijst naar een sleutelbegrip met verschillende betekenissen in het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme. In het hindoeïsme is de dharma de religieuze en morele wet die de samenleving en het individuele gedrag bestuurt en activeert.

dharma betekenis

Dharma en karma Dharma omvat zowel de moraal van de mens als het streven naar ethiek, goedheid, rechtvaardigheid en zuiverheid. Voor hindoes houdt dit meestal in dat ze willen leven volgens de gedragsregels zoals die worden voorgeschreven in de Vedas en de Upanishads.

Dharma-wiel

Dhamma is de Pali-variant van het Sanskriet-woord Dharma. Dharma wordt gebruikt in het hindoeïsme en de sanskriet literatuur, en in het Mahayana en het Vajrayana boeddhisme. Dhamma wordt gebruikt in het Theravada boeddhisme en de Pali-canon. Verschillende betekenissen.

Dharma regels

inligting)(Sanskrit: dhárma, Pali: dhamma) is 'n Indiesegeestelike en godsdienstige konsep wat verwys na 'n mens se moreel geregverdige plig of enige deugsame weg in die algemene sin van die woord.[1] In Indiese tale impliseer dit 'n mens se geloof. Dharma word deurgaans in Indiese filosofievoorgestel as 'n sentrale.
Wat is mijn dharma Dharma (/ ˈ d ɑːr m ə /; Sanskrit: धर्म, romanized: Dharma, pronounced ; Pali: Dhamma), although there is no direct single-word translation for dharma in European languages, is commonly translated as "righteousness", "merit" or "religious and moral duties" governing individual conduct.
Dharma-wiel
Dharma meaning In het boeddhisme heeft de term Dhamma (Pali) of Dharma (Sanskriet) verschillende betekenissen. De bekendste zijn: dhamma als de natuurlijke elementen waaruit het universum en onze ervaringen zijn samengesteld. dhamma volgens de boeddhistische leer: weergave van wat (er) werkelijk is.

Dharma boeddhisme dharma - Verwijst naar een sleutelbegrip met verschillende betekenissen in het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme. In het hindoeïsme is de dharma de religieuze en morele wet die de samenleving en het individuele gedrag bestuurt en activeert.